Název | Množství a jednotka |
---|---|
těstoviny - spirály | 500 g |
anglická slanina | 200 g |
hlíva ústřičná | 250 g |
kapie | 1 ks |
rajčatové pyré | 150 g |
česnek | 2 stroužky |
bazalka | |
sůl | |
pepř | |
chilli | špetka |
olivový olej | |
eidam | 100 g |
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. Na pánvi s troškou oleje osmahneme anglickou slaninu, přidáme na proužky nakrájenou kapii a nakrájenou hlívu, Podlijeme 0,5 dl vody a necháme podusit. Přidáme pasírovaná rajčata nebo protlak, osolíme, okořeníme, přidáme česnek. Pekáček vymažeme olejem a smícháme v něm těstoviny s připravenou směsí, dáme zapéct na půl hodiny do trouby na 180°. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.
Zdravější varianta:
Místo anglické použijeme 150g kvalitní šunky (Globus, Lidl).
Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept
Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept
Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept
Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept
Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept
Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek
Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...